Foto voor website,Fotograaf Haarlem,Fotograaf Amsterdam,Portretfotograaf Haarlem,zakelijke fotograaf, website fotografie, fotograaf gezocht,

Tine wil bij haar vriendje zijn

verslaafden haarlem

Vanmorgen zag ik Tine lopen in de stad. Tine ken ik van mijn werk als vrijwilliger bij Stem in de Stad op de Nieuwe Groenmarkt in Haarlem. Eten opscheppen voor de dak- en thuislozen was mijn taak en meestal at ik daarna mee aan een tafel. Het doel om ze te fotograferen lukte meestal wel na een gesprek of twee. Interessante gesprekken vaak. Zo ontmoette ik ook Tine. Zij was vrij jong en zag er op haar manier best mooi uit. Lang donker haar, spitse neus, lieve uitstraling en totally verliefd op Bert met wie ze altijd binnenkwam. Bert en zij hadden meerdere overeenkomsten en een daarvan was dat ze allebei verslaafd waren. Bert kon niet buiten de naald en Tine koos voor de drank.
Af en toe kwam zij binnen onder de blauwe plekken of een blauw oog, een kadootje van Bert, zijn handjes zaten nogal los.

Hoe gek zij ook was op Bert, haar vorige vriendje had ook nog een grote plek in haar hart. Zijn kleine foto hing aan de wand met overledenen. Als Tine weer eens beschonken binnenkwam liep zij naar de foto en snikte dat ze zo graag bij hem wilde zijn. Hij was het jaar daarvoor gevonden in de toilet van MacDonalds op de Grote Markt, de naald met de overdosis nog in zijn arm.

Op een woensdagavond kwam Tine binnen met haar arm in het verband. Huilend vertelde zij dat Bert bij haar in huis gebruikt had en de naald in de prullenbak in de wc had gegooid. De afspraak was dat hij nooit bij haar in huis zou gebruiken dus kregen ze een felle woordenwisseling. Tine vroeg uiteindelijk aan hem of hij haar een shot kon geven, zij wilde immers voelen wat hij nu voelde. Bert haalde de naald uit de prullenbak en stak hem in haar arm.

De naald brak af en stak in haar arm. Totale paniek sloeg toe en ze zijn zo goed als dat ging naar de Eerste Hulp gefietst, waar de naald onder narcose uit haar arm gehaald is.
Daar zeiden ze dat ze veel geluk had gehad. Als de naald in haar bloedbaan terecht was gekomen, had ze nu niet meer geleefd.

Iedere keer daarna als ik haar zag snikken bij de foto van haar overleden vriendje dacht ik, was het niet beter geweest .....