Foto voor website,Fotograaf Haarlem,Fotograaf Amsterdam,Portretfotograaf Haarlem,zakelijke fotograaf, website fotografie, fotograaf gezocht,

Straatjournaal | Dak - en thuislozen gaan de hort op

Tekst : Straatjournaal | Jessica Hoogenboom (hoofdredacteur Straatjournaal)
Fotografie : Heidi Borgart

Straatjournaals daklozenuitje staat weer voor de deur! Dit jaarlijkse tripje (13de editie) staat open voor dak- en thuislozen uit het verspreidingsgebied van de Haarlemse daklozenkrant. Eindbestemming van dit bonte gezelschap: geheim! Nieuwsgierig? In haar septembereditie doet Straatjournaal verslag van deze jaarlijkse feestdag.

De dak- en thuisloze deelnemers vertrekken op dinsdag 12 augustus om 11.45 uur met een grote tourbus vanaf het voormalig distributiepunt van Straatjournaal aan de Gasthuisvest 47a te Haarlem. Vanaf 11.15 uur staat de koffie klaar en wordt de feeststemming flink opgestuwd door organisator Cees-Luuk Lindeboom, die dit jaar voor het laatst als reisleider van dit bonte gezelschap zal optreden. Rond 21.00 uur is het programma afgelopen.

Het programma van dit 13de uitje is zoals altijd zeer divers én strikt geheim. Vorig jaar werden de 70 deelnemers getrakteerd op een feestelijke rondvaart door de binnenstad van Haarlem, gevolgd door een prachtige ‘onderwaterfilm’ in het Haagse Omniversum, een luxe lunch aan zee en een uur bowlen in Amsterdam. De feestdag werd afgesloten met een verrukkelijk diner bij Grandcafé La Belle in IJmuiden.

Dit uitje wordt de laatste editie van Straatjournaal-ambassadeur Cees-Luuk Lindeboom (72). Sinds 2003 organiseerde hij elk jaar een spetterend ‘personeelsuitje’ voor zijn collega’s.

Deze voormalig reisbureaudirecteur uit IJmuiden raakte halverwege de jaren negentig dakloos, maar kwam er weer bovenop door de verkoop van Straatjournaal.

Het allereerste daklozenuitje van Straatjournaal had overigens plaats tijdens het lustrum van de straatkrant. Zo kwam in 2001 de droomwens van een van de verkopers uit: met z’n allen naar Texel. Sindsdien is de jaarlijkse feestdag een zeer gekoesterde traditie onder de dak- en thuislozen uit het verspreidingsgebied van de Noord-Hollandse straatkrant.

In 2009 mocht Stichting Straatjournaal de Wisseltrofee van de Landelijke Vereniging Thuislozen (LVT) in ontvangst nemen voor haar jaarlijkse inzet: Straatjournaal is de enige Nederlandse straatkrant die ieder jaar een uitstapje voor dak- en thuislozen organiseert.