provinciaal ziekenhuis bloemendaal, provinciaal ziekenhuis santpoort, reviews portretfotograaf haarlem, portretfotograaf haarlem, fotograaf zakelijke portretten, zakelijk fotograaf, fotograaf haarlem, zakelijk portret laten maken, portret laten maken,bedrijfsfotografie, bedrijfsfotograaf, fotograaf bedrijfsfoto, reportagefotograaf,magazine fotograaf, recente fotoshoots

Fotografie voor Laurentius College

Fotoshoot gedaan voor Laurentius op Schiphol en in Haarlem. Op Schiphol worden de studenten in twee jaar klaargestoomd voor Steward/Stewardess en in Haarlem kun je ook in twee jaar een diploma halen Internationaal Business Management & Hotel- en Eventmanagement. 

Are you ready for the world
 

zakelijke fotografie voor de website van Flexkids

Onlangs heb ik de foto's gemaakt voor een bedrijf in Haarlem, Flexkids. Zij maken software voor de kinderopvang en waren zeer aan vervanging toe van de website. Mij werd gevraagd voor de homepage 7 portretten te maken op verschillende locaties in Haarlem met veel diepte op de achtergrond. Ook moesten er sfeerbeelden gemaakt worden en portretten van alle medewerkers, liefst buiten en lekker nonchalant. 

Bedrijfsfotografie | zakelijke fotografie | portretfotografie

Ben jij geïnteresseerd in een zakelijke fotoshoot/bedrijfsimpressie voor je website of andere doeleinden, klik dan op de button en mail mij voor een offerte of een afspraak om een opdracht door te nemen.

Een goede foto kan een website helemaal maken. Laat professionele foto’s maken
voor je site of andere commerciële doeleinden.

zakelijke fotografie voor de website van Irja Kröner

De fotografie voor Irja heb ik op drie locaties gemaakt. Profielfoto's maak ik vaak vanuit mijn huis, de Droste Fabriek aan het Spaarne. Het is daar lekker hoog en ik kan gebruik maken van het natuurlijke licht. De foto buiten heb ik om de hoek aan de kade gemaakt en vervolgens zijn we naar het Station in Haarlem gegaan voor nog een paar foto's. Irja reist meestal met de trein naar haar klanten, vandaar dat we het Station als achtergrond namen. Zij is architect en haar buro heet ikvorm.nl

 

Wat zou je doen met tien mille

Een uniek sociaal experiment en een Haarlemse primeur: vijf daklozen krijgen elk tienduizend euro. Een gift zonder regels of verplichtingen.
Het eerste wat Odette deed: twee treinkaartjes kopen naar Zeeland. 

Voor Straatjournaal fotografeer ik de portretten van mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij het Haarlem Project. Odette heeft net als alle andere vijf deelnemers een droom. Wonen dichtbij haar dochter. 

Tekst Jessica Hoogenboom | Fotografie Heidi Borgart

fotograaf in haarlem/amsterdam, fotograaf voor zakelijk portret, fotograaf voor magazine, fotografie haarlem, fotografie amsterdam

Odette | deelnemer

Wat was het eerste waar ze aan dacht tijdens die bijeenkomst op 1 december? Ze lacht. “Ik dacht eerst: wat moet ik nú weer doen?!” Even later: “Onze jongste dochter. Aan haar dacht ik, toen ik snapte wat me aangeboden werd.” Haar dochter van 23, van wie ze zielsveel houdt en over wie ze zich soms zorgen maakt. Ze wil dichterbij haar zijn. In alle opzichten. “Maar dat gaat niet zomaar, want ze woont in Zeeland. Dat is tweeënhalf uur reizen met de trein, en een enkeltje kost 24 euro.” Verhuizen naar Zeeland, zou dat een optie zijn? Een nieuw begin, dichtbij haar dochter? Haar ogen beginnen te twinkelen. “Daar zou ik heel erg gelukkig van worden, ja. En mijn man en dochter denk ik ook.” Maar ho ho, rustig aan, ze wil dit stap voor stap aanpakken. “Eerst moeten we andere woonruimte vinden. En onze geldzaken op orde krijgen. We hebben al een afspraak met de budgetcoach uit het boekje gemaakt.” De eerste stap is dus gezet. Of eigenlijk de tweede, want Odette en haar man hebben zojuist twee treinkaartjes gekocht. “Naar Zeeland. Onze dochter heeft net een nieuw jong katje, dat willen we graag zien.”

fotograaf in haarlem/amsterdam, fotograaf voor zakelijk portret, fotograaf voor magazine, fotografie haarlem, fotografie amsterdam

Alan | coach was zelf dakloos

Hij is er vier, vijf dagen in de week mee bezig. “Bellen, afspraken maken, ik ga overal mee naar toe. Dat is ook de kracht van het project, dat intensieve één-op-één contact. En het is meer dan alleen begeleiding. Ik ben persoonlijk betrokken, ik wil een vriend voor ze zijn, voor ze vechten. Ze mogen me dag en nacht bellen, net als ik destijds mocht. En dat houdt ook niet op na dit projectjaar. De nazorg is eigenlijk het belangrijkst, heb ik geleerd. Zo heeft Rokus na The Amsterdam Project contact met me gehouden en me gemotiveerd die opleiding te gaan doen.” Hoewel dit project sterk gericht is op empowerment, kun je de ‘gebaande zorgpaden’ niet altijd vermijden, zegt Alan. “Zo had ik destijds geen toegang tot maatschappelijke opvang omdat ik geen OGGZ-indicatie (Openbare Geestelijke Gezondheidszorg, red.) had.” Dit probleem treft veel zogenoemde ‘zelfredzame daklozen’, die geen zware psychische problemen hebben, vertelt hij. Dennis Lahey, directeur van MDHG - een belangenvereniging voor dak- en thuislozen - motiveerde hem die indicatie toch aan te vragen, zodat hij een plek in de opvang en een postadres kon krijgen. Alan: “Dat is in mijn situatie een belangrijke stap geweest. Dat is ook het mooie aan dit Haarlemse vervolg. We hebben zoveel ervaring opgedaan tijdens The Amsterdam Project. De begeleiding is nu intensiever en gerichter, we hebben gezien wat wel en niet werkt en bij wie. Alles gaat nu twee keer zo snel.” 

fotograaf in haarlem/amsterdam, fotograaf voor zakelijk portret, fotograaf voor magazine, fotografie haarlem, fotografie amsterdam

Rokus | projectleider

Een dag op pad met Rokus Loopik (60), herstelcoach én projectleider van The Haarlem Project. Samen met ervaringsdeskundige Alan Bunsee (vorige maand in deze serie) is hij de vaste coach van de vijf dakloze deelnemers - de rol die hij ook had in The Amsterdam Project. Alan was destijds deelnemer, nu is hij Rokus’ rechterhand. “Zo zie je waar zo’n project allemaal toe kan leiden”, zegt Loopik. “Alan blijkt een ware topcoach.” We treffen elkaar bij Zorghotel Pitstop, waar Hennie en Odette - een dakloos koppel van begin vijftig - tijdelijk verblijven. Er staat iets bijzonders op het programma: we gaan een woning bekijken. Aangekomen in een rustig straatje in Schalkwijk worden we binnengelaten door een bekende van het koppel. “Hé man, woon jij ook hier?!”, roept Hennie. Arnold Lammerts van de Regionale Instelling Beschermd Wonen (RIBW) leidt ons rond. Dankzij hem kan het echtpaar deze ‘tussenwoning’ betrekken, tot er via Housing First een vaste woning vrijkomt. Het stel krijgt de eerste verdieping: twee kamers, een eigen badkamer en een groot balkon. Terwijl Hennie buiten een shaggie opsteekt, zakt Odette in een stoel. Ze kan niet geloven dat ze na drie jaar buiten slapen weer een eigen plek krijgen. “Ik wou dat we vandaag nog konden verhuizen!”

Als hij het hele bedrag er in één keer doorheen jast, kunnen we daar weinig tegen doen
fotograaf in haarlem/amsterdam, fotograaf voor zakelijk portret, fotograaf voor magazinefoto

Ralph | deelnemer
Totaal verbouwereerd

Ralph is een van de vijf dakloze deelnemers van The Haarlem Project. Op 1 december kregen zij te horen dat ze waren uitverkozen voor dit bijzondere experiment. Het ging nog bijna mis: “Mijn begeleider Gerard belde waar ik nou bleef. Wat bleek: ik stond bij de Raakspoort, het stadskantoor, terwijl de wethouder en de anderen op mij zaten te wachten in het Stadhuis!” Hij was totaal verbouwereerd, zegt hij over die bijeenkomst. “Maar het voelde ook als een soort erkenning. Voor mijn gevoel doe ik al zo lang mijn best om het goed te doen. En blijkbaar wordt dat gezien.” Eerst vertelde hij het aan zijn familie, en na een interview met Haarlems Dagblad wist iedereen het. “Zoiets houd je toch moeilijk geheim. Maar ik kreeg alleen maar positieve reacties, iedereen was heel blij voor me.”

fotograaf in haarlem/amsterdam, fotograaf voor zakelijk portret, fotograaf voor magazine, 

budgetcoach | Lisa Verdegaal 'Bang voor de brievenbus'

Oordelen over de financiële puinhoop, waarin ze haar klanten aantreft, doet ze nooit. “Dat is ook niet aan mij”, zegt budgetcoach Lisa Verdegaal, “ze zitten niet op een oordeel te wachten. Ze willen geholpen worden. Ze willen eindelijk licht aan het einde van de tunnel.” En daarvoor zorgt Lisa, met nuchter en opgewekt karakter. “Ellende is er al genoeg, dan kun je maar beter een geintje maken. Dat breekt het ijs ook een beetje.” Het meest confronterende moment is voor klanten vaak als ze van Lisa hun schuldbedrag horen. Dat ligt meestal hoger dan ze zelf hadden ingeschat.

Het gaat om veel meer dan het missen van een dak boven je hoofd
fotograaf in haarlem/amsterdam, fotograaf voor zakelijk portret, fotograaf voor magazine, 

Deelnemers | Henny&Odette

"Kalm aan met drank"

"Welkom in Center Parcs Schalkwijk!”, zegt Odette (50), als ze de deur opent van de ‘tussenwoning’ waar ze sinds twee maanden met haar man Henny (56) woont. Center Parcs? Tussenwoning? Odette legt uit: “Dit rijtje huizen is van de RIBW (Regionale Instelling Beschermd Wonen, red.). We kunnen hier tijdelijk terecht, tot er via hun Housing First-project een vaste woning vrijkomt. Achter ons zit een woonvoorziening van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg, red.), dus het voelt soms een beetje alsof je op een vakantiepark voor gekkies zit, haha.” Het echtpaar doet mee aan The Haarlem Project; samen kregen ze begin dit jaar tienduizend euro en een jaar intensieve begeleiding aangeboden. Doel: een doorbraak mogelijk maken in de vicieuze cirkel van hun daklozenbestaan.

 

We wisten nooit hoe lang we ergens konden blijven
Ik heb het geld vastgezet, zelf kan ik er niet bij